Har alltid trodd at hjemmelagde knekkebrød blir steinharde greier, men mamma hadde med smaksprøver i sommer som hun hadde lagd, og de var jo kjempegode!!
De var sprø, gode på smak, og ikke minst kjempelette å lage :)
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
1 ts sukker
7 dl vann
Bland alle ingrediensene i en bolle og la det stå og svelle i 10 minutter.
(Det skal ikke ha fast konsistens, men flyte litt utover)
Fordel røren på 2 brett - fordel det så det blir jevnt på brettet ellers vil det stekes ulikt.
Bruk en pizzaskjærer for å rute opp knekkebrødene før de settes i ovnen
(de er nemlig harde når det er ferdig stekt)
180 grader på varmluft - brettene settes på 1 og 3 rille i ovnen.
Stek i 40 minutter - deretter steker du i 10 minutter med ovnsdøra på gløtt - og tilslutt 10 minutter med døren lukket..
Noe jeg har nok av fant jeg ut - eller... jeg har alltids plass til flere bokser...
Av 2 brett så ble den store boksen full.
Håper de faller i smak hos deg også :)
Hjemmelagde knekkebrød er skikkelig godt ja!
SvarSlettAh, hjemmelagde knekkebrød er herlig! Jeg har blitt avhengig! Baker en gjeng ca en gang i uken, de blir fort spist opp:)
SvarSlettKlem Kaja:)
De der så slett ikke verst ut! Enkelt og godt, en fortreffelig kombinasjon, spør du meg. Ser ikke vekk fra at jeg prøver meg på litt kjøkkenbriljering med oppskriften din. Men ikke i dag... for i dag er det fest!
SvarSlettHurramegrundt, og fin lørdag til deg!
De såg da utrolig gode ut,-de har jeg lyst til å prøve å lage.Ha en fortsatt fin helg
SvarSlett