31. mai 2010

Grillvær og sommerbestikk...

I dag blir det grilling, for i dag skinner solen og det er varmt!! Ingen regnskyer i sikte...

Jeg har kjøpt "sommerbestikk" (egentlig bare en unnskyldning for å fornye bestikkurven...) og da måtte jeg jo ha noe å ha det i, (kunne vel strengt tatt funnet noe her hjemme men...) så da måtte jeg jo bare ha denne skjønne krukka :)

(Bestikket er fra Bohus, Krukka fra Dorothea)

Blått er min farge denne våren - i alle nyanser - så jeg ble derfor veldig glad når vi fikk denne blomsten, også med en blå sommerfugl da... :)

Ha en strålende mandag og en flott uke i strålende solskinn - vi tar turen til trøndelag i slutten av uka - gleder meg!!

30. mai 2010

"Nytt" gammelt sengeteppe...



Dette sengeteppet fikk jeg av min mor når jeg flyttet på hybel for å gå på skole - det vil si at det er noen år... og jeg har egentlig ikke vært spesielt begeistret for det selv om jeg har det fortsatt, men derfor tenkte jeg at enten må jeg gjøre noe med det, eller så er det bare å bli kvitt det...
Så da gjorde jeg noe med det :)
Jeg klipte ut sommerfugler (Selvfølgelig..) som jeg sydde på... deretter brukte jeg overføringsark til å få skrevet ett ord i hver sommerfugl - slik at det nedover sengeteppet står: God natt, sov godt og drøm søtt...
En liten hilsen til våre gjester før de legger seg :)

29. mai 2010

Før finalen...

Straks begynner Melodi Grand Prix-finalen - den skal jeg se! Synes sangen Norge har er aldeles nydelig, og jeg får gåsehud når han (Didrik Solli Tangen selvfølgelig :))synger den... Håper på seier i kveld - må da være en fordel å ha hjemmebane...?? :)


Har nesten alltid friske blomster hjemme - kjøpt i blomsterbutikken eller plukket selv...


Elsker tapas - det er skikkelig lørdagskos!! Oppskriften på Spinatsnurrene med feta, oliven og soltørket tomat har jeg funnet hos Trine og hennes mektige matblogg - der finner jeg masse inspirasjon til god mat, så det er verdt å kikke innom henne :) Lefserullene med spekeskinke og basilikumkrem har jeg også sett hos henne...
Bon appetit og god fornøyelse i kveld!! Heia Norge!!

27. mai 2010

Den store dagen...

På søndag samlet vi familie og venner for da ble Ludvik døpt... Vi valgte å ha dåpen i pinsen siden mange kom reisende, og da kunne de være til mandag siden det var en helligdag også... Vi hadde huset fullt med overnattingsgjester - men det var bare koselig :)

Fargene på bordet gikk i hvitt og blått... Som jeg viste i et tidligere innlegg sydde jeg linhjerter med navn til bordkort - disse ble kjempefine og gjestene var veldig fornøyde med at de fikk disse :)
Siden min mann er svensk syntes jeg det var riktig at dette også skulle synes i pynten og derfor kjøpte jeg Dalahester som stearinlysene sto i, mens den store bare var til pynt... Den bestilte jeg på bloggen Handmade by M - kjempefine Dalahester til alle anledninger får du her, og de kan også være en morsom gave...
"Programmene" du ser øverst på bildet er ingen sanghefter - fordi våre familier ikke er noen gode sangere ;) - men faktaopplysninger om maten gjestene fikk servert... Vi serverte nemlig typisk trønder-mat - Inderøysodd med skjenning og ingefærøl!! Spennende vri syntes vi da :)

Stemorsblomstene var en del av bordpynten - jeg tok nemlig å plantet dem i kaffekrus... Ble utrolig stilig :)


Kaken bestilte jeg hos Samson... Han er så søt og bare til å spise opp!! :)


Hedersgjesten måtte ta en dupp i ny og ne - det tar på å være midtpunkt :)

Snart helg igjen jenter!! Kos dere :)

26. mai 2010

Endelig tilbake igjen :)

Yes - endelig er jeg tilbake på nett!! En høyst ufrivillig og lang bloggpause ble det på meg da lyn og torden slo ut internett-boksen vår for halvannen uke siden... Og NextGentel kan ikke akkurat skryte på seg å være kjappe med leveringen!! Men, men... det hadde antageligvis blitt noe begrenset blogg-aktivitet alikevel i og med at mannen min lå på sykehuset forrige helg, og at vi hadde barndåp helga som var :)




Tusen takk for hyggelige kommentarer på forrige innlegg - det ble operasjon og 2 netter på sykehus for ham, men det går veldig bra nå selv om han ikke får brukt armen all verden da... Så nå driver jeg litt som hjemmesykepleier også ;)



Vi hadde også en kjempefin barndåp med familie og venner i flott vær og med god mat!! Perfekt :) Tenkte jeg skulle vise dere litt bilder fra den litt senere...

Rukket å være litt produktiv også - Tilda-engelen har fått plass på det ene gjesterommet... Og som krok til den har jeg skrudd en teskje på veggen og bøyd den - ble lekkert ja!! ;)

Jeg har hatt litt blogge-abstinenser den siste uka og gleder meg derfor til å komme rundt på besøk og se hva dere holder på med :)

15. mai 2010

Min kjære...

I går kveld måtte jeg for første gang i mitt liv ringe nødnummeret 113... Som nevnt tidligere holder vi på og bygger terrasse til barndåpen neste helg, og det innebærer bruk av utstyr som en bordsag... Som dere kanskje skjønner kom det noen fingrer i veien, nemlig min kjære mann sine - ikke pent... men med litt veiledning fra nødsentralen fikk jeg forbindt fingrene til ambulansen kom... Det er godt å kjenne på at man klarer å beholde roen i en nødsituasjon og gjøre det riktige, men hadde det stått om livet hadde de 15 minuttene før ambulansen kom - vel, tiden går innmari sakte, og man får tenkt på ganske mange ulike scenarioer... Hva hvis...?

Etter at de hadde tatt røntgen ble han sendt hjem med beskjed om å komme inn på sykehuset i morges for operasjon av fingrene.... (vi venter fremdeles...) Det går nok bra til slutt - og som min far sa: man er ingen snekker før man har kappa seg i fingeren :)

Ta vare på hverandre, og vis at du setter pris på dine nære og kjære - for ting kan så fort bli snudd på hodet....
Derfor vil jeg si at jeg setter utrolig stor pris på alle dere som er innom bloggen min - bare for å se, legge igjen små spor, og følger meg :)

14. mai 2010

Sommerfugl-dilla!

Ja jeg innrømmer det gjerne - jeg er avhengig av sommerfugler! Jeg synes de er kjempenydelige... Huset vårt bærer da også tydelig preg av min avhengighet :) Ikke bare fordi jeg selv får tak i en del med sommerfugler på, men også fordi alle andre gjør det... De fleste tenker på meg når de ser en sommerfugl - og det er jo hyggelig da... :)




Når vi giftet oss for 2 år siden var det selvfølgelig sommerfugler å finne... I brudebuketten... I håret mitt, på kjolen, på bryllupskaka og flere andre steder... Og nå tenker du kanskje: Det kan vel bli litt i meste laget..? Men, nei - akkurat passe synes jeg! :)
Ha en flott fredag jenter!!

13. mai 2010

Bli med du og!

Jeg er med i trekningen av et gavekort fra Bohus - bli med du også!

Trykk på linken for å se MIN hage :)







12. mai 2010

Tapètprøver og jordbær :)

I dag har vi vært på sykehuset med Lillemann - det ble nemlig funnet en bi-lyd på hjertet når vi var på 6-ukerskontroll og i dag var vi derfor på sykehuset for å undersøke dette nærmere...
Lillemann var eksemplarisk, for selv om han lå med elektroder på brystet og legen undersøkte ham med ultralyd i en 1/2 time lå han bare og pludret :) Og HELDIGVIS var alt i orden med hjertet hans - legen undersøkte ham nøye, men kunne ikke finne noe galt.. *puste lettet ut*
Han har et hjerte av gull :)

Hjemme igjen lå det tapètprøver til meg fra http://www.tangletree-interiors.co.uk/
Kjempseøte :) Tipset om denne siden kom fra en annen blogger - husker ikke helt hvem - men takk skal du ha!

Sommer = jordbær
Elsker duften og smaken av jordbær!! De er like fristende å se på nå også, men smaker ikke sommer enda... Men med vaniljeis ved siden av så blir det digg allikevel!!


Ha en fin kristi himmelfartsdag i morgen - her på østlandet melder de flom pga seriøst mye regn, så da blir det definitivt innedag :)

11. mai 2010

I siget...



Ja, jeg er virkelig i siget om dagen (synes jeg selv i hvertfall :)) når det gjelder Tilda-tinger... Jeg har flere av bøkene til Tone Finnanger og lar meg inspirere! Det er så vanvittig mye fint man kan lage både praktisk og til pynt - og i så fine farger :)
Akkurat nå er en engel i ferd med å ta form... Koser meg!! :)

10. mai 2010

Hyller med nytt innhold...

I dag har det blitt vasking av kjøkken - og dermed også reorganisering av kjøkkenhyllene... Skjønner det ikke, men når jeg begynner å flytte om på en plass så betyr det automatisk at det også andre steder i huset må flyttes om på ting... Derfor tar alt litt tid når jeg begynner med noe - men så blir det bra da :)

Tallerkenhylla huser for tiden noen av mine kokebøker, samt at den fungerer som te-hylle...

Blått i ulike nyanser er min farge denne våren og sommeren :)

Kjeks-krukka ser veldig tom ut på dette bildet og det er den også... eller var den... det står nemlig 2 brett med nystekte sitronboller på kjøkkenbenken, det vil si det ble limeboller siden jeg ikke hadde sitron, men de smaker like herlig...

Strålende mandag!!

9. mai 2010

Retro gardiner...

Må bare vise dere disse gardinene!!
De er gamle og ærverdige og funnet i skapet til farmor - skikkelig retro gardiner fra forrige århundre :) Jeg elsker fargene - og at de er strykefrie... hvorfor finnes det ikke sånne i dag?

Melkespannene fra toppen av skapet er også hjemmefra - jeg er nemlig oppvokst på gård, og der finnes mange flotte ting som blant annet jeg får lov til å ta med meg - heldige meg :)

Jeg har egentlig ikke spesielt grønne fingre, men orkideèr får jeg til... den på bildet er kjøpt på Plantasjen en gang for noen år siden, faktisk, og får fryktelig mange blomster!! Ut fra hver gren vokser det mange nye grener og det kommer mange, mange blomster - ja, på det meste har jeg faktisk tellt over 40 blomster på en gang!! Nå begynner den å miste blomstene, men allerede kan jeg se at det kommer opp nye grener - me like :)

Herlige blomster...

Jeg hadde ikke tid til å vente på at kirsebærtreet skulle blomstre ute, for det ser ut som det kan ta litt tid - så da tok jeg inn en gren og etter en uke står den nå med masse blomster - skjønne blomster :)

Her står det en brøddeig til heving - flinke mannen min (godt opplært :))

Ha en kjempefin søndag alle sammen!!

8. mai 2010

Hyllene er ferdige :)



Nå er også hyllene ferdige, og de har fått sin plass på veggen... hylleknektene er kjøpt hos Linnea's hage...
Det neste blir å få ferdig settekassa, og det er ikke bare enkelt, men det blir nok....
Fikk forresten kjøpt kurv til sykkelen - de hadde 1 igjen - heldige meg :)

Til dere alle...


Ha en strålende flott lørdag!!
Her på østlandet skinner solen og det er varmt i lufta - endelig! Håper alle får litt av det fine været i dag... Nå skal jeg se om de har flere sykkelkurver på Kid - mens mannen min skal snekre terrasse :) Deler denne rosebukketten med dere - synes de er nydelige!

7. mai 2010

Bildevegg og godteskål :)

Ved siden av trappa oppe på loftstua er det en avsats som egentlig ikke kan brukes til så mye siden murpipa står ved siden av og "blokkerer" - inntil nå... Det har blitt en bildevegg med familiebilder, og etterhvert skal hele veggen dekkes med bilder... På avsatsen kan det også settes opp små utstillinger med kjære klenodier... :)
I dag kom mannen hjem med en bærepose med esker fyllt med marsipan :) Det er julemarsipan - men den smaker like godt nå i mai - myk og søt :) Godteskåla er kjøpt på Lille Villa...
Ha en flott fredagskveld med Norske talenter og senkveld!!

6. mai 2010

Krakken er ferdig...

Ja slik ble den fiks ferdig - er kjempefornøyd med den :) Takk til mannen min som slipte av 3 lag med maling før grunning - du er best!

5. mai 2010

50% på Lille Villa :)

Selv om vi bor på et lite sted så har vi en kjempekoselig interiørbutikk og kafè her - nemlig Lille Villa...http://lillevilla.no/

I dag hadde de 50% på alt interiør i butikken og jeg lar meg lokke... selvfølgelig :)
Jeg kunne tenkt meg veldig mye, men desverre er det ikke ubegrenset med midler på bankkortet... Jeg får også problemer med å velge hva jeg skal kjøpe når det er så mye jeg kunne ønsket meg, og til en rimelig pris... men litt ble det da :)

Color/white-bokser fra Blomingville gjør vaskerommet mer innbydende...
I tillegg ble det flere krukker fra Ib laursen i forskjellige størrelser - jeg kjøpte noen ekstra også, kjekt å gi bort i gaver :)
Fikk med meg en glasskål og noen marmeladeglass også - kjekt å ha...
Rosenborg vinner over Stabæk - Jippi :)

4. mai 2010

Skiftende vær og nye bilder...

Det er faktisk 4.mai, men slik så det ut hjemme hos oss i dag - masse snø!! Endelig var vi kvitt den, for så måtte det kom litt til... Får håpe det var siste rest!


Sommerfugl-bildene er fra danske Hagedornhagen...

Knerten :)


2. mai 2010

Litt av hvert...

har vi gjort i helga... i dag har jeg jobba masse i hagen - vil nemlig ha den i orden til vi skal ha barnedåp om 3 uker... samtidig begynte mannen min å rive terassen, den var nemlig pill råtten når vi kjøpte huset i fjor, og skal vi få brukt den må den fikses på først... Forhåpentligvis er vi ferdig med den til barnedåpen, for da satser vi på at det blir skikkelig knallvær :)

I tillegg til maling av settekassa og krakken har vi hengt opp hyllene som vi har malt... og jammen fikk jeg ikke bakt et brytebrød også - Potetbrød med revet ost... Smakte fantastisk til lasagnen :)


1. mai 2010

Produktiv dag...

I dag har jeg fått lagd en del som jeg er meget fornøyd med :)


Ideène har jeg fått fra andre bloggere så tusen takk for inspirasjonen!!
Men det er vel derfor vi legger ut bilder av det vi har lagd - for å inspirere andre...?

Til kveldskosen ble det Ostekake på browniebunn!!
Ja, den er så god som den ser ut - smakte fantastisk :)
Ha en fortsatt fin lørdagskveld - i morgen skal det pusses i hagen...